diumenge, 5 d’octubre del 2008

Nomenament Oficial i Imposició de Bandes, a la Reina de les Festes de Castelló i La Seua Cort d’Honor 2009

Seguint amb aquest cap de setmana de marcat caràcter magdalener, ahir a la vesprada, dia 20 de setembre, en el Teatre Principal de Castelló, va tindre lloc el nomenament oficial i imposició de bandes a la Reina de les Festes de Castelló 2009 i La Seua Cort d’Honor.


Igual que el dia anterior en el que es va realitzar el nomenament i imposició de bandes de la Reina Infantil i La Seua Cort d’Honor, l’acte va començar amb l’eixida de la comitiva a les 19,45 hores des de l’Excm. Ajuntament de Castelló. Allí, en la Plaça Major, es va concentrar el món de la festa per a acompanyar la Reina i la seua cort des de l’inici del seu recorregut fins al Teatre Principal.


La comitiva va arrancar amb la policia municipal motoritzada obrint el pas i darrere d’ells la Colla de Dolçainers, les Madrines dels diferents sectors gaiaters, les Dames de la Ciutat i la Reina Maria Mulet Ripollés que era custodiada per les Autoritats i la Banda Municipal de Castelló.


En el recinte del Teatre principal, es trobaven esperant a la comitiva, les Corts d’honor de les Reines de les festes 2008, Andrea Palacios i Laia Bacas. També esperaven l’arribada la Reina infantil 2009, Berta Blasco, junt amb les seues Dames de la Ciutat i la Bellea del Foc d’Alacant, Ines Quesada García i la Reina de la Huerta de Múrcia, Marta Cano Molina.


Els nombrosos invitats van ser omplint per complet les instal·lacions del Teatre, on no cabia ni un agulla de cap. I així, a les 20,30 hores, la conductora de l’esdeveniment, Estela Bernad, membre de la nova Junta de Festes, va començar l’acte, donant la benvinguda a les autoritats i al món de la festa que allí es trobava reunit, començant a continuació a introduir la seua intervenció començant amb la lectura d’uns versos de Josep Sebastià Pons, dels seus poema "Cantineles del Roselló".


El fil conductor de l’acte d’imposició es va centrar en la cultura, principalment en la música, realitzant la presentadora una bonica comparació entre les protagonistes i la figura de Matilde Salvador, la gran compositora castellonenca de què a principis d’octubre es complirà un any de la seua desaparició. En aquest sentit, la presentadora basant-se en l’obra, Cançons de Matilde Salvador va anar utilitzant els poemes que musicara la compositora castellonenca quan introduïa a les madrines dels diferents sectors gaiaters i a les Dames de la ciutat. Lloant la figura d’aquesta dona senyera, va assenyalar la implicació i l’orgull castelloner de la mateixa, així com la seua modernitat no renyida amb el seu amor a les tradicions i floclore de la seua terra comparant-ho amb el de totes les representants de la Magdalena 2009 i especialment amb la figura de la Reina Maria Mulet Ripollés, de qui va assenyalar l’haver nascut en el si d’una família lligada a l’amor per la música, pintura i arts i sobretot al món de les festes de Castelló.


Els versos de J. S. Pons, Bernat Artola, Xavier Casp, Rafael Fust i de Joan Fuster, junt amb breus pinzellades dels diferents sectors gaiaters i de les figures de les Dames de la Ciutat i Dama dels Cavallers , van introduir la pujada a l’escenari de La Cort d’Honor de María Mulet.


Com a colofó i per a completar la melodia magdalenera va entrar la Reina Maria, precedida per la guàrdia d’honor uniformada de gala. María Mulet, guapíssima, lluint amb especial gràcia el tratge de castellonera no va deixar de somriure i saludar a la concurrència que omplia l’aforament.


Una vegada tots els seients de l’escenari van estar ocupats va tindre lloc la lectura de l’acta del nomenament per part de la secretària de la Junta de Festes, Sra. Matilde Martínez i a continuació van pujar al mateix el president de la Junta de Festes, Sr. Jesús López i l’Excm. Alcalde de Castelló, Sr. Alberto Fabra per a imposar a tota La Cort, i a la Reina 2009, la banda acreditativa i atorgar l’adorn floral.


Igual que la vesprada anterior amb la Reina infantil, va començar aquest moment amb el so dels clarins de la ciutat per a imposar a la Reina Maria la seua banda i donar-li el pergamí que l’acrediten com la persona que representarà a tots els veïns i veïnes de la ciutat, així mateix, també se li va concedir el seu regal floral. Posteriorment la resta de La Cort començant per les Dames de la Ciutat 2009, Dama dels cavallers 2009 i continuant per cada una de les madrines dels diferents sectors gaiaters, va rebre els seus guardons acreditatius, acompanyades aquesta vegada, per la composició a l’òrgan de l’homenatjada Matilde Salvador, "Vers a Lledó", una de les poques peces gravades de la compositora que no porta acompanyament coral.


Darrere d’aquest acte protocol·lari, el president de la Junta de Festes, Sr. Jesús López Guillen, va dedicar unes paraules d’agraïment i orgull de part de tota la Junta cap a la Reina Maria i La Seua Cort d’Honor. També es va dirigir amb boniques paraules a l’anterior màxima representant de la les festes, Laia Baques, fent aflorar les llàgrimes en els seus ulls.


Posteriorment, l’Excm. Sr. Alcalde, també va dedicar un emotiu discurs a les protagonistes, brindant unes belles paraules des de l’afecte i l’amistat a la Reina Maria, de qui va destacar la seua implicació festera des dels seus primers passos. Així mateix, va exalçar el gran paper realitzat per la seua antecessora, Laia Bacas.


Finalitzat l’acte, la presentadora va assenyalar que la partitura havia quedat completada, tornant a anomenar totes les protagonistes que van iniciar el descens de l’escenari, i que va tindre com a colofó, la baixada de la Reina Maria, entre els emocionats aplaudiments del públic assistent. La presentadora li va agrair que fóra la música del poble de Castelló i el fanal que il·luminarà la Magdalena.


Finalitzat l’acte de nomenament i imposició, i una vegada la Reina Maria Mulet Ripollés, i la seua cort d’honor van posar per a les fotos protocol·làries, es va formar novament la comitiva que va partir de la Plaça de la Pau fins a arribar a la Plaça Major pel mateix camí realitzat anteriorment.


Des de la Plaça Major la comitiva i els seus familiars es van traslladar al Casino del Grau, on va tindre lloc un sopar amenitzada amb ball que va suposar el primer rotllo i canya ballat per la Reina Maria i La Seua Cort unes vegada acreditades com les màximes representants per a la Magdalena 2009 i que va ser el colofó d’aquest cap de setmana tan magdalener.


Madrines dels sectors gaiaters del 2009:

GAIATA 1: PATRICIA AMAT DIAGO

GAIATA 2: M. TERESA GIMENEZ IBAÑEZ

GAIATA 3: ROSA LIDON CONDE BAUSÁ

GAIATA 4: LAURA DOMENECH CAPDEVILA

GAIATA 5: ALBA M. LAFUENTE FLORONCO

GAIATA 6: LLEDO PASCUAL BERNAT

GAIATA 7: ESTEFANIA BARTOLL MOYA

GAIATA 8: LIDIA LOPEZ EDO

GAIATA 9: ANABEL GUILLAMON TAUSTE

GAIATA 10: LLEDO FELIP CAMBA

GAIATA 11: ALEJANDRA ALBERTO BREVA

GAIATA 12: CRISTINA DEL MORAL SELMA

GAIATA 13: JENNIFER GONZALEZ CALDUCH

GAIATA 14: PAULA ASO TOLEDO

HAIATA 15: LAURA DIAZ MARTINEZ

GAIATA 16: INMACULADA NOS SIFRES

GAIATA 17: ELISABET GIMENEZ FRIAS

GAIATA 18: ALBA LLOPIS MUÑOZ

GAIATA 19: LEIRE BLANCA MARTINEZ BARCENA


Dames de la Ciutat i Dama dels Cavallers 2009:

NA VIOLANT d’HONGRIA: SAMANTHA MORENO VERCHILI

DAMA DE LA CIUTAT: SILVIA ALTABA ALTAVA

DAMA DE LA CIUTAT: CLARA VILCHEZ MUÑOZ

DAMA DE LA CIUTAT: ESTER RAEZ RIBALTA

DAMA DE LA CIUTAT: M. JOSE VALLS MARMANEU

DAMA DE LA CIUTAT: M. PAZ LAZARO ESPADAS

DAMA DE LA CIUTAT: BÀRBARA TORRES VENTURA


REINA 2009: MARIA MULET RIPOLLÉS








...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada