dilluns, 20 d’octubre del 2008

Presentació Gaiata 1 "Brancal de la Ciutat"

Com cada dissabte dins del cicle fester, el passat 18 d´octubre a les 11,30 de la nit, va tindre lloc la presentació oficial de les Madrines, Dames i Comissió de la Gaiata 1, brancal de la ciutat.

L´acte va començar amb l´habitual concentració d´assistents i participants a l´esdeveniment en la contornada del recinte de la Pèrgola esperant l´arribada de la Comissió que arribava al Passeig Ribalta sobre les 23 hores, sent rebuts per un castell de focs artificials i bombardeig aeri que van acompanyar l´entranda al recinte junt els aplaudiments del públic assistent .

Les llums de la Pèrgola van donar entrada a arlequens, i titellaires començant un espectacle circense al ritme de la intensa música. D´esta manera, la sorpresa de la nit, va ser l´entrada dels presentadors de l´acte, Nani Giménez i Miguel Barberà, populars actors de la sèrie L´Alqueria Blanca, els que van acaparar l´atenció de l´auditori.

A poc a poc, van anar pujant a l´escenari els membres de la Comissió encapçalats pels portaestendards Francisco Roca Garcia i Dunia Gormaz Campos i les portadores de bandes Mar Ruiz Gargori, Anna Froas Llorens, Carolina Tárrega Beltrán i Mar Manzanedo Pallarés.

La Madrina infantil del 2008, Rocio Llopis Ramos, actual Dama de la ciutat infantil de la cort de la reina Berta Blasco, va fer la seua entrada acompanyada per Alejandro Castellano Albert, ocupant el tro d´honor en espera de la resta dels membres de la Comissió.

A continuació van pujar a l´escenari el president infantil del 2009 Borja Gil i el president de la comissió Andrés Bort, els que van esperar a les dames i acompanyants per a poder imposar-los la respectiva banda i ofrenar-los amb el detall floral corresponent.

En primer lloc, van ocupar el seu lloc les dames i acompanyants infantils, sent seguits per la jove comissió major que va precedir l´entrada de les autèntiques protagonistes, les Madrines María Iturralde Cubertorer i Patricia Amat Diago, les que al compàs del Magdalena Festa Plena van ascendir als seus respectius trons.

Com cada dissabte de presentació de gaiata, les Reines de les festes Maria Mulet Ripollés i Berta Blasco Llidó, amb les seues respectives Corts d´Honor, van assistir a este acte tan especial per a Brancal de la ciutat, però en esta ocasió, va tindre especial emotivitat per a la reina Maria, ja que l´any anterior va ser la màxima representant d´este sector i per tant vestida amb les seues millors gales de castellonera, va pujar a l´escenari per a imposar la banda a qui a partir d´eixe instant ocuparia la màxima representació de Brancal de la Ciutat i passar-li el testimoni de tan bell llegat.

No va poder contindre les llàgrimes María, en este entranyable moment, i sobretot a l´escoltar les sentides paraules del president Andrés Bort, en agraïment a l´inoblidable any transcorregut en la gaiata.

Van estar presents en la Pèrgola la màxima autoritat de Castelló, Alberto Fabra Part, acompanyat, al seu torn, per nombrosos regidor/es, així com nombrosos amics/gues de la Comissió que van voler realitzar una ofrena en commemoració de l´esdeveniment i senyal d´amistat.

Cal destacar els representants de les Festes del Carrer Sant Cristòfol i del Carrer Sant Francesc; l´Associació Raval de la Trinitat; la Colla el Farolet; els ajuntaments de Catí i de Benicàssim; la Falla l´Ambient de la Vall d´Uixó; la Foguera de Sant Blai d´Alacant, junt amb la Colla Maneguetes, en representació de la Federació de Colles; la Gaiata 3, per part de la Gestora de Gaiates; l´Ajuntament de Castelló i Diputació.

Finalment, l´acte va concloure amb la baixada dels protagonistes, culminant amb la despedida de la Madrina infantil de la Magdalena de 2008 i tenint com a colofó, una actuació circense protagonitzada per diversos titellaires i arlequins els que van realitzar cabrioles i balls amb diferents eines i foc, al ritme de la bibrant música, precedint la baixada entre aplaudiments del públic dels màxims representants per a este exercici.

Posteriorment, va haver-hi un ball per a finalitzar la festa, amenitzat per una orquestra, per a tots els assistents.



Madrina: Patricia Amat Diago


Madrina Infantil: Maria Iturralde Cubertorer


President Infantil: Borja Gil Carceller

President: Andres Bort Bort



...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada